Schimmelnagellaser
Wat is een schimmelnagel (kalknagel)?
Vroeg of laat krijgen veel mensen er mee te maken: schimmelnagels. Het is een aandoening die, zeker in een later stadium, een onsmakelijk uiterlijk met zich mee kan brengen. Ongeveer 25% van de volwassenen heeft wel eens last van een nagelschimmel. De oorzaak ligt bij schimmels die de huid en/of de nagel binnendringen en een infectie veroorzaken. De schimmel komt in de huid door bijvoorbeeld een besmette badkamer-, sauna- of zwembadvloer. Nagelschimmel gedijt het beste in warme vochtige gebieden zoals in sportschoenen. Mede daarom zijn de teennagels veel vaker aangetast dan de vingernagels. Een schimmelnagel is een verdikte, verkleurde en brokkelige nagel, veroorzaakt door een schimmelinfectie die in de nagel groeit. Een verdikte brokkelige nagel wordt ook wel een kalknagel genoemd.

Er is nu eindelijk een effectieve behandeling tegen schimmelnagels (kalknagels) zonder maandenlang pillen te hoeven slikken.
Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen hevige bijwerkingen vertonen en geven niet altijd het beste behandelresultaat. Een andere, wat meer radicale manier, is chirurgisch laten verwijderen van de gehele nagel. Niet een erg populaire methode. Lasertherapie als behandeling neemt toe in populariteit als therapie om de infectie effectief te bestrijden. Bij de huid en oedeemtherapeut worden de schimmelnagels met de allernieuwste lasertechniek behandeld. Met een nagellaser worden schimmels in de nagels gedood door opwarming, zonder dat schadelijke opwarming van de nagel zelf of de huid optreedt.

Behandeling:
De laserstraal wordt gedurende de behandeling langzaam en in een  regelmatig patroon langzaam over het nagelbed bewogen. De laser  genereert warmte onder de nagel midden in de schimmelkolonie. Tijdens de procedure kunt u een lichte pijnsensatie voelen. Afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie zijn 1-2 behandelingen in de meeste gevallen voldoende, alleen bij hele erge en  verdikte schimmelnagels aan beide voeten zijn 3 behandelingen nodig. De  behandelingen zijn om de 4 weken en duren 15 min.

De behandeling is:

 • veilig en effectief
 • geen bijverschijnselen
 • geen schade aan de behandelde nagel en aan het  omliggende weefsel
 • sokken en schoenen kunnen direct na de behandeling weer gedragen worden
 • u mag direct uw nagels weer lakken
 • geen herstelperiode na de behandeling noodzakelijk

Resultaat:
U zult het resultaat niet onmiddellijk zien. Na een periode van een aantal maanden resulteert de behandeling in een gezonde uitgroei van de nagel.Nagels groeien langzaam, dus een belangrijke verbetering zal in de  eerste maanden niet te zien zijn. Een geleidelijke groei naar een gezonde nagel duurt 9 tot 12 maanden.

Wat kan ik zelf doen?

 • 2x per dag uw voeten insmeren met een anti schimmelcrème.
 • Regelmatig naar de pedicure om uw nagels dun te houden.
 • Elke dag schone sokken dragen.
 • 1x per week de schoenen met anti schimmelpoeder behandelen.
 • Was regelmatig uw beddengoed (ook sokken, badmat liefst op 90 graden).

 

 

MEEST VOORKOMENDE HUIDPROBLEMEN:
acne
huidonregelmatigheden
littekens
ongewenste haargroei
fibromen
oedeem
schimmelnagels
couperose
rimpels en lijntjes
pigmentvlekken

ONZE BEHANDELINGEN:
acnetherapie
camouflagetherapie
chemische peelings
coagulatie
elektrische epilatie
littekentherapie
microdermabrasie
microneedling
oedeemtherapie
pedicure
 

ERKEND DOOR ZORGVERZEKERAARS
De Huid- en Oedeemtherapie is erkend door zorgverzekeraars. Bepaalde  behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding. Hoeveel er vergoed  wordt kan per verzekeraar en verzekeringspakket verschillen. Raadpleeg  uw polis of vraag uw verzekeraar.

DE HUID- EN OEDEEMTHERAPEUT
Tamara Vermeent
Kruisbessengaard 24a
3962 JK  Wijk bij Duurstede
T 0343 575 056
E info@dehuidenoedeemtherapeut.n
l

Follow us on
iconfb