Littekentherapie
Door verschillende oorzaken kan een huid verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. In een dergelijk geval kan de huidtherapeut met speciale technieken de doorbloeding verbeteren en de huid weer soepel maken.

Littekentherapie bij brandwonden
Bij brandwonden moet de huid heel licht gemasseerd worden. Dit omdat elke trekbeweging die je aan de huid geeft, bepaalde cellen beïnvloeden die een negatieve invloed op het litteken kunnen hebben. Ook deze massage moet vaak herhaald worden. Doordat er zo zacht gemasseerd wordt werkt deze massage ook pijnverminderend. Waneer het litteken 'goed' genezen is kan er wat steviger gemasseerd/gemobiliseerd worden. Met deze methode wordt geprobeerd om het litteken losser van de onderlaag te krijgen, waardoor het minder trekkerig aanvoelt. Als de huid soepeler is, wordt  de huid ook beweeglijker, en wordt het litteken minder pijnlijk. Ook bij deze massage wordt eerst de huid om het litteken gemasseerd, voordat er meteen met het litteken begonnen wordt. Ook dit heeft te maken met het herstel van het litteken.

Littekentherapie bij acnelittekens
Litteken ten gevolge van acne kunnen voor al in het gelaat zeer storend zijn. Door de ontstekingen die bij acne vaak ontstaan kunnen naderhand  littekentjes ontstaan. Vaak zijn dan ‘putjes’ zichtbaar. Afhankelijk of de littekens oppervlakkig zijn of de ‘putjes’ dieper in de huid liggen, kunnen deze worden vervaagt door chemische peelingen / microdermabrasie / dermapen.

Siliconenpleisters

Siliconenpleisters zijn bedoeld voor het op maat behandelen van zowel oud als nieuw  hypertrofisch en keloïd littekenweefsel. Het kan ook, bij pas gesloten wonden (b.v.brandwonden en post-operatieve wonden) gebruikt worden ter voorkoming van de vorming van hypertrofisch en keloïd littekenweefsel. Siliconenpleisters zijn zelfklevend, wasbaar en opnieuw te gebruiken. Siliconenpleisters bevorderen de soepelheid en de flexibiliteit van littekens en vermindert de pijn, roodheid en jeuk van het litteken. Bovendien zijn siliconenpleisters een ideaal verband om directe wrijving op de huid te voorkomen.

 

 

MEEST VOORKOMENDE HUIDPROBLEMEN:
acne
huidonregelmatigheden
littekens
ongewenste haargroei
fibromen
oedeem
schimmelnagels
couperose
rimpels en lijntjes
pigmentvlekken

ONZE BEHANDELINGEN:
acnetherapie
camouflagetherapie
chemische peelings
coagulatie
elektrische epilatie
littekentherapie
microdermabrasie
microneedling
oedeemtherapie
pedicure
 

ERKEND DOOR ZORGVERZEKERAARS
De Huid- en Oedeemtherapie is erkend door zorgverzekeraars. Bepaalde  behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding. Hoeveel er vergoed  wordt kan per verzekeraar en verzekeringspakket verschillen. Raadpleeg  uw polis of vraag uw verzekeraar.

DE HUID- EN OEDEEMTHERAPEUT
Tamara Vermeent
Kruisbessengaard 24a
3962 JK  Wijk bij Duurstede
T 0343 575 056
E info@dehuidenoedeemtherapeut.n
l

Follow us on
iconfb