Acne
Acne is een aandoening van de talgfollikels die veel voorkomt. Het komt vooral tot uiting op de delen van het lichaam waar de talgfollikels in grote getale voorkomen. Zoals in het gelaat, op de schouders, de borst en het bovenste deel van de rug. Op de aangedane huid ziet men met name blackheads (open comedo /zwarte mee-eters), whiteheads (gesloten comedo/witte bolletjes onder de huid), pustels (pukkels met gele kopjes) en roodheid van de huid.  

Er zijn verschillende oorzaken zoals een verhoogde talgproductie, verstopping van de talgklier en bacteriegroei in de talgklier die ervoor zorgen dat acne ontstaat: Ook komt er steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar acne. Hieruit komt toch voorzichtig naar buiten dat bepaalde voeding (suikers) en stressvolle momenten (aanmaak stresshormonen) acne kunnen verergeren. 

De behandeling bij de huidtherapeut is per acne vorm verschillend. Er wordt hierbij ook rekening gehouden met eventuele voorgeschreven medicatie. Het accent van de acnebehandeling ligt meestal op het "schoon" maken van de huid. Blackheads, whiteheads en pustels worden leeggemaakt. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een peeling en/of  microdermabrasie om de verhoogde afschilfering van de huid en het ontstaan van nieuwe verstoppingen te verminderen.

 

 

 

MEEST VOORKOMENDE HUIDPROBLEMEN:
acne
huidonregelmatigheden
littekens
ongewenste haargroei
fibromen
oedeem
schimmelnagels
couperose
rimpels en lijntjes
pigmentvlekken

ONZE BEHANDELINGEN:
acnetherapie
camouflagetherapie
chemische peelings
coagulatie
elektrische epilatie
littekentherapie
microdermabrasie
microneedling
oedeemtherapie
pedicure
 

ERKEND DOOR ZORGVERZEKERAARS
De Huid- en Oedeemtherapie is erkend door zorgverzekeraars. Bepaalde  behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding. Hoeveel er vergoed  wordt kan per verzekeraar en verzekeringspakket verschillen. Raadpleeg  uw polis of vraag uw verzekeraar.

DE HUID- EN OEDEEMTHERAPEUT
Tamara Vermeent
Kruisbessengaard 24a
3962 JK  Wijk bij Duurstede
T 0343 575 056
E info@dehuidenoedeemtherapeut.n
l

Follow us on
iconfb