Aanmeten kousen
Therapeutische elastische kousen worden voorgeschreven voor mensen met aandoeningen van het vaat- en lymfestelsel zoals oedeem. De kousen worden veelal gedragen na trombose en bijvoorbeeld een operatie aan spataderen. Ook kunnen therapeutisch elastische kousen worden gedragen als preventie van spataderen en bij een zwaar en vermoeid gevoel in de benen. De kousen moeten regelmatig, dat wil zeggen, dagelijks gedragen worden om het gewenste resultaat te bereiken.

Levertijd en wachttijden
De levertijd is afhankelijk van het type kous en of het confectie of maatwerk betreft. De kousen worden na bestelling op uw thuisadres bezorgd of u kunt deze ophalen in de praktijk.

Training/onderhoud

Tijdens het passen en/of afleveren van de kous(en) krijgt u instructie over het aan- en uittrekken en het gebruik van een hulpmiddel. Aan- en uittrekhulpmiddelen zijn verkrijgbaar bij de huidtherapeut.

Vergoeding

Om voor vergoeding van een therapeutisch elastische kous in aanmerking te  komen, is een machtigingsaanvraag nodig van de behandelend  arts/specialist. Als er twijfel bestaat over de vergoeding dan zal dit met u worden besproken.

Aantal verstrekkingen
Het aantal verstrekte kousen per jaar bedraagt in de regel twee paar of twee stuks (als het gaat om één been of arm). 

Kousen bestellen 
Bij een eerste verstrekking van therapeutisch elastische kousen ontvangt u meestal één paar/stuk. Afhankelijk van de verzekering kunt u na drie maanden contact met mij opnemen en een tweede paar/stuk erbij bestellen. Dit in verband met de vergoeding van uw verzekeraar.  Mochten er problemen zijn met de kous, dan kunt u altijd eerder contact opnemen.

 

 

MEEST VOORKOMENDE HUIDPROBLEMEN:
acne
huidonregelmatigheden
littekens
ongewenste haargroei
fibromen
oedeem
schimmelnagels
couperose
rimpels en lijntjes
pigmentvlekken

ONZE BEHANDELINGEN:
acnetherapie
camouflagetherapie
chemische peelings
coagulatie
elektrische epilatie
littekentherapie
microdermabrasie
microneedling
oedeemtherapie
pedicure
 

ERKEND DOOR ZORGVERZEKERAARS
De Huid- en Oedeemtherapie is erkend door zorgverzekeraars. Bepaalde  behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding. Hoeveel er vergoed  wordt kan per verzekeraar en verzekeringspakket verschillen. Raadpleeg  uw polis of vraag uw verzekeraar.

DE HUID- EN OEDEEMTHERAPEUT
Tamara Vermeent
Kruisbessengaard 24a
3962 JK  Wijk bij Duurstede
T 0343 575 056
E info@dehuidenoedeemtherapeut.n
l

Follow us on
iconfb